הסלט האסייתי של המאסטרית #גל מורן

בואו נדבר תכל’ס, חם השבוע. אין כוח לבשל, אבל מתחשק משהו טעים
ומרענן עם טאצ’ אסייתי שישאיר טעם של עוד.
אז הנה פתרון טעים ומהיר: סלט מלפפונים, שעועית תאילנדית ובמיה עסיסית. כל הירוקים הכי לוהטים בקערה אחת.

 

סלט קראנץ׳ קייצי עם ניחוח אסייתי | מתכון של המאסטרית #גל מורן

מה צריך ל-4 מנות?

4 מלפפונים
חופן במיה
צרור שעועית תאילנדית\לוביה
צרור בצל ירוק חתוך באלכסון

לרוטב:
2 שיני שום כתושות
כף ג׳ינג׳ר מגורד
4 כפות סויה
כף מירין או סילאן
כף חומץ אורז
מיץ מליים שלם
גרידה מליים שלם

להגשה:
שומשום שחור שקלינו מעט במחבת יבשה (חשוב ממש! זה מוציא לו טעם אגוזי). אפשר להוסיף לסלט טופו, חזה עוף או דג…כל חלבון יהיה מתאים.

להכנה:

טיפול בבמיה: שוטפים היטב ומייבשים טוב טוב. תבדקו טוב את הבמיה לפני ותראו שהיא לא ״פצועה״. קוטמים את החלק העליון בזהירות בלי לפצוע את הליבה שלה. אם פצענו אנחנו מוותרים עליה. מחממים תנור ל-200 מעלות, ובתבנית מסדרים את הבמיה. מעבירים לתנור ל-20 דקות עד שמקבלים צבע ירוק עמוק. אפשר לעשות את אותה הפעולה גם על מחבת יבשה.

טיפול בשעועית תאילנדית\לוביה: חולטים כ-3 דקות במים רותחים. לאחר מכן, מעבירים למי קרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק העז. אחר כך, חותכים לרבעים.

חיתוך המלפפונים: עם סכין או עם תחתית של כוס מכים את המלפפונים עד שהם מתפקעים. לאחר מכן, חותכים ״פריסטייל״ זו שיטה ממש כיפית.

מרכיבים את הסלט, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, טורפים היטב וטועמים, צריך להיות איזון מושלם בין חמיצות, חריפות, מליחות ומתיקות. אם אתם אוהבים אפשר גם להוסיף קצת צ׳ילי גרוס או רצועות צ׳ילי טרי.

מומלץ לתת לסלט לנוח בתוך הרוטב ולערבב מדי פעם באזור החצי שעה לפני ההגשה. הסלט הזה מוכיח שלא צריך לעבוד קשה כדי לאכול מזין וטעים.
כל חומרי הגלם מחכים לכם באתר: טריים, ארוזים, ונשלחים עד לפתח הבית. תזמינו היום, תכינו מחר.

 

 

בתאבון!

 

מוצרים קשורים

רגע לפני הקניה
אולי אפשר לעניין אותך במוצרים הבאים
whatsapp