ירקות מוחמצים בקלות!
(17).jpg)
אם אתם אוהבים ירקות טריים וקריספיים, אבל רוצים לפעמים טוויסט חמוץ-מתוק שיפוצץ את הסנדוויץ’, הסלט או הפלטת גבינות, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם.
הוא צבעוני, פשוט, וברגע שמכינים פעם אחת קשה לחזור לקנות חמוצים מוכנים.
מתכון לחמוצים / dar_healthyway
מרכיבים:
קולורבי קלוף וחתוך למקלות
1/4 כרוב בינוני
כרובית קטנה
3 גזרים בינוניים חתוכים למקלות
קורנישונים
3-5 שיני שום
פלפל חריף
פלפל אדום אחד
לנוזל:
4 כוסות מים (ליטר)
כוס וחצי - 2 כוסות חומץ רגיל
1/4 כוס סוכר
2 כפות מלח
4-5 עלי דפנה טריים/יבשים
אופן ההכנה:
בסיר מערבבים את הנוזל, מביאים לרתיחה ומקררים.
חותכים את הירקות בצורה שאתם רוצים.
מסדרים בכלי שכבות של ירקות.
שופכים את הנוזל שהתקרר, משאירים יומיים בחוץ במקום מוצל וקריר ואז מכניסים למקרר.
ככל שעוברים הימים, הטעם חודר פנימה והמרקם של חלק מהירקות קצת משתנה.
אחרי שבוע לרוב זה הכי עמוק ועשיר בטעם. אפשר לאכול אותם עד שבועיים לפעמים גם יותר
לשמור רק במקרר.
לסרטון המלא הקליקו כאן.
*** ניתן לרכוש אצלנו באתר את מרכיבי המתכון + צנצנת החמצה ייעודית.
בתאבון!
רגע לפני הקניה
סל הקניות שלי
נקה סללא נמצאו פריטים בסל
לחץ כאן להמשך קניות באתר
