פותחים שנה בביס ים־תיכוני
%20(1)(10).jpg)
ראש השנה מגיע בלב תקופה מאתגרת, עם דאגה ליקירינו. דווקא ברגעים כאלו, האוכל הופך ליותר מסתם מנה, הוא דרך להתאסף יחד, לשמור על חום, הבית ולתת מקום קטן של נחמה.
לכבוד ערב החג, קבלו מתכון אייקוני לטאבולה דג ים בהשארת המנה האגדית של מסעדת "לוקס" ביוזמתה של hey.fa.it, מתוך הרצון לשלב חגיגיות ועדינות בשולחן החג, עם סמל לשפע ותקווה לשנה של אור, בריאות וחיבורים מחודשים.
מצרכים לסלט ל-4 סועדים:
200 גרם דג ים לבן, חתוך לקוביות (אפשר לבקש בחנות הדגים שיחתכו,
כל דג לבן יתאים: אינטיאס, מוסר או פרידה.
2 צרורות פטרוזיליה קצוצה
1 צרור עלי רוקט קצוצים
1/2 צרור נענע קצוצה
חופן בורגול דק, מושרה במים קרים כ-10-15 דקות
גרגרים מחצי רימון מופרד
50 גרם שקדים פרוסים קלויים קל במחבת
1 בצל סגול קצוץ דק
מיץ מ-3 לימונים
שמן זית איכותי
מלח, פלפל לבן
טחינה מתובלת במלח ולימון
חסה מסולסלת לקישוט, 2 יח׳ ליים להגשה בצד
אופן ההכנה:
מערבבים את העשבים הקצוצים עם הבורגול והבצל הסגול.
סוחטים את הלימון, מתבלים עם שמן זית, מלח ופלפל.
מערבבים וטועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
מעבירים לצלחת הגשה: מומלץ בכלי אובאלי (אבל השף ממליץ על קערה עמוקה יותר).
מפזרים מעל את השקדים הקלויים והרימונים.
באמצעות סקוויזר או עם כף גבעות קטנות של טחינה.
עוד אופציות ושדרוגים:
לדיוק מירבי למנה מהמסעדה אפשר:
1. להוסיף סומאק מעל לטחינה
2. להוסיף רסק עגבניות טריות במרכז הצלחת.
השף מציע לקשט עם חסה מסולסלת ולהשתמש בעלים שלה כמו רבעי פיתות: למלא בהן קצת מהסלט ולנגוס ביס מושלם.
בתאבון!
את רוב מרכיבי המתכון ניתן למצוא מטה!
רגע לפני הקניה
סל הקניות שלי
נקה סללא נמצאו פריטים בסל
לחץ כאן להמשך קניות באתר
