חיים קטוגניים, טעם של עוד!
(13).jpg)
תזונה הקטוגנית (או בקיצור: קיטו) כבשה את העולם במהפיכת בריאות וולנס. תפריטים במסעדות, בלוגים, קבוצות פייסבוק ו... לא פחות חשוב מטבחים ביתיים של אלפי אנשים שמחפשים דרך לחיות קל יותר, בריא יותר ומאוזן יותר.
אבל עם כל הבאזז קל ללכת לאיבוד: מה כדאי? ממה להימנע? איך מתחילים? האם זה בכלל מתאים לי?
כאן נכנסת לתמונה טל מאירי, מרפאה בעיסוק שעוסקת בבריאות התפתחותית ומטבולית ובוגרת קורס בישול רב תחומי בביה"ס לקולינריה "דנון".
אחת מהאנשים ששווה להקשיב וללמוד כשזה נוגע לקיטו. היא לא רק חיה את התזונה הזו, היא חיה אותה עם תשוקה, ידע ויכולת להסביר גם את הנושאים ה"מורכבים" בפשטות.
רוצים לאמץ את התזונה הקטגונית? הינה כמה טיפים חשובים להתחלה שכדאי
ליישם מהמאסטרית מאירי:
איך התאהבתי באוכל מחדש?
"לפני מספר שנים גיליתי שאני טרום סכרתית עם סיפטומים שפגעו באיכות החיים שלי... בעקבות המלצות רפואיות החלטנו לאמץ דרך תזונתית חדשה ששינתה את חיינו.
עם רזומה אוטודידקטי מכובד במטבח הפרטי ובארוחות שסחפו את בני המשפחה והחברים, פניתי ללימודי בישול בביה"ס "דנון" כדי להכיר לעומק שיטות בישול וחומרי גלם, שיעשירו את חיי באוכל טוב, בריא ולא פחות חשוב מהנה וטעים.
היום, כבר שנים אחרי השינוי, מדדים מאוזנים ואיכות חיים מיטבית, אני מקיימת סדנאות אירוח שופעות אוכל טעים, שמספקות טעימה ראשונה והתנסות בתזונה קטגונית. אני מלווה באופן פרטי אנשים ומשפחות בתהליך הטמעה, הסתגלות קלה והתאמת רשימת קניות אישית ברוח התזונה."
צילום: טל מאירי.
טיפים לתחילת הדרך:
- מה חשוב לדעת על תזונה קטוגנית?
מדובר בתזונה דלה מאד בפחמימות ועתירה בחלבון ושומן בריא וטבעי.
בתזונה זו צורכים אוכל טבעי ולא מתועש לאיזון הורמונאלי, שיפור ערכי הסוכר בדם, איזון משקל גוף וירידה במשקל ושיפור מצבים בריאותיים רבים.
המזונות כוללים בין היתר: בשר, דגים, עופות, ביצים, ירקות ירוקים ועוד רבים אחרים, אבוקדו, מוצרי קוקוס, שמן זית, אגוזים מסויימים, פירות יער ותותים. מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים ופחות מטופלים ע”י התעשייה.
בתזונה דלה מאד בפחמימות אין כמעט סוכר זמין באופן חיצוני (הגוף ממשיך לייצר לבד את הסוכר שהוא זקוק לו) וכדי לקבל אנרגיה מתחיל לפרק מאגרי שומן . תוצרי פירוק השומן נקראים גופי קטון… ולכן קטוגני.
- מה מומלץ להחזיק במזווה?
חלק בלתי נפרד מבישול בריא וטעים הוא הבחירה בחומרי גלם איכותיים ורצוי מקומיים. בין אם הם מהחי ובין אם מהצומח. מרכיבים שמכניסים לגוף צריכים להיות כמה שיותר קרובים למקור, לכן נעדיף תמיד תוצרים ישירים וכמה שפחות מעובדים.
ירקות ופירות: ניתן לצרוך חופשי עלים ירוקים ועשבי תיבול. ניתן לגוון בירקות כגון מלפפון, זוקיני, ברוקולי, אספרגוס, פאק צ'וי ועוד. זוקיני, ברוקולי, אספרגוס, פטריות כרובית, חציל, מלפפון, זיתים, לימון, אבוקדו. בכמות קטנה, בצל, שום, עגבניה, גמבה, תותים, פטל, אוכמניות כחולות.
ירקות כבושים: יתנו יתרונות רבים נוספים.
פטריות: אורגניזם נפלא לשילוב במנות על שלל הסוגים והזנים.
גבינות: שמנות ועשירות עם 25% שומן ומעלה כמו: פרמז'ן, אבן יוגורט, גרוייר, פקורינו ועוד.
תבלינים יבשים: ללא גלוטן, ללא סוכר ואם יש שמנים מעורבים בתהליך הפקתם, בחרו תמיד בשמן זית.
שמנים: שמן זית, טחינה גולמית, שמן שומשום ישראלי ועוד.
אלכוהול: במידה מדי פעם - וודקה, ויסקי, טקילה, ערק, יין אדום יבש, יין לבן יבש.
צילום: טל מאירי.
מה סוד הקסם להחזיק ולהתמיד בתזונה שכזו?
אחת התופעות הייחודיות שקורות בתזונה היא תחושת שובע לאורך זמן שיכולה להוביל לאכילה אינטואיטיבית, הפחתה בחשקים של סוכרים ולסיוע בירידה במשקל.
לא פחות חשוב מכך לבריאות נפשית ופיזית. התזונה יכולה להתאים למרבית האוכלוסיה כאשר חשוב להתייעץ עם רופאה ו/או תזונאית מוסמכת במיוחד אם מדובר בילדים/נשים הרות ומניקות/ מצבי של בריאות לא תקינה על מנת לבחון את רמת ההתאמה של התזונה, היכולה לנוע בין דל פחמימה לתזונה קרניבורית שאחוז הפחמימות מינימלי לכיוון האפס.
אוכל הוא הבסיס הקיומי הרחב ביותר שמגדיר תרבויות, אומנות, זכרונות וקשרים.
למידע נוסף ומתכונים בנושא תזונה קטגונית, ניתן לרכוש את הספר של מאירי "בישול בריא", אצלנו באתר.
קרדיט תמונה ראשית: שניר "סופגי" גואטה, מתוך הספר "בישול בריא", טל מאירי.
מוצרים קשורים
רגע לפני הקניה
סל הקניות שלי
נקה סללא נמצאו פריטים בסל
לחץ כאן להמשך קניות באתר
