רגע של איזון ישר מהשדה

בימים של חוסר ודאות, כשהלב כבד והראש טרוד, האכילה הרגשית עלולה להשתלט. אבל דווקא עכשיו, יש דרך אחרת מזינה, מאזנת ומרגיעה.
המאפינס הירוקים האלו, עשויים מתוצרת חקלאית ישראלית טרייה, הם יותר מסתם מתכון: הם רגע של נשימה, הפוגה קטנה מהלחץ, ואמירה של תמיכה בעצמנו, ובחקלאים שלנו.
מתאימים לבוקר שקט, לארוחת ביניים מאוזנת או סתם כשצריך חיבוק טעים מבפנים.

מאפינס ירוקים וגבינות של #טל מאירי

חומרים
לבלילה:
• 200 גרם גבינת מוצרלה (מגוררת)
• 150 גרם קמח שקדים
• 2 כפות קמח קוקוס
• 100 גרם קוטג׳ (9% או 12%)
• 1 כף אבקת אפייה
• 3 ביצים

למלית הירוקה:
• 1 חבילת מנגולד (שטוף וקצוץ)
• 1 חבילת תרד טורקי (או תרד רגיל, שטוף וקצוץ)
• 1 כרישה (פרוסה דק)
• 50–100 גרם גבינת פטה (מפוררת)
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט לימון סחוט

אופן ההכנה:
1. מכינים את המלית:
• במחבת רחבה, מטגנים את הכרישה עד ריכוך.
• מוסיפים את המנגולד והתרד ומאדים עד שכל הנוזלים מתאדים.
• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• מכבים את האש, מוסיפים את גבינת הפטה, סוחטים רבע לימון ומערבבים.
• מניחים לירקות להתקרר מעט.

2. מכינים את הבלילה:
• בקערה מערבבים את המוצרלה, קמח השקדים, קמח הקוקוס, קוטג׳, אבקת האפייה והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מאחדים את הבלילה עם הירקות:
• מוסיפים את הירקות המקוררים לבלילה ומערבבים היטב.

4. אופים:
• מחלקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת או מרופדת בעטרות נייר.
• אופים בתנור טורבו שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים למגע.

5. מצננים לחלוטין:
• לאחר האפייה, נותנים למאפינס להצטנן לייצוב וכך נשלפים שלמים ובקלות מהתבנית.

בתאבון!

לסרטון המלא היכנסו .

מוצרים קשורים

רגע לפני הקניה
אולי אפשר לעניין אותך במוצרים הבאים
whatsapp