בלי לצאת מהבית
blog.categories: מתכונים ילדים

יש מתכונים שלא צריכים יותר מדי רעש. כאלו שנולדים מהאדמה, מהפשטות, ומההבנה שלפעמים כל מה שצריך זה חומר גלם טוב וטכניקה קטנה שעושה קסם.
הבטטה הזו היא בדיוק כזו. אפויה על שכבה נדיבה של מלח גס, שמדמה תנאי “אש יבשה” כמו במדורה:
הקליפה יוצאת יציבה, כמעט חרוכה קלות – והפנים רך, מתוק ונמס. ובסוף? רוטב טחינה–סילאן חמים שנכנס לחריצים ועושה שמח. זה מתכון של חורף, של ערב רגוע, של אוכל שמתכנס פנימה.

בטטה מדורה/ של המאסטר dar_healthyway

מה צריך?

לבטטות
4–5 בטטות שטופות ומקורצפות היטב
שכבה נדיבה של מלח גס

לרוטב
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן
1/4 כפית שום גבישי / אבקת שום
1/4 כפית פלפל שחור
1/3 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
כפית טימין יבש
כפית שומשום
שלוק מים (לפי המרקם שאוהבים).

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות.

  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה שכבה נדיבה של מלח גס.

  3. מניחים את הבטטות על המלח ויוצרים בהן חריצים קטנים בעזרת סכין.

  4. מכניסים לתנור לכ־40 דקות. בודקים מדי פעם – הבטטה צריכה להיות רכה מבפנים.

  5. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד שמתקבל מרקם חלק ונעים.

  6. כ־5 דקות לפני סיום האפייה מוציאים את התבנית, מזלפים את הרוטב על הבטטות ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות.

 


צילום: דר טייב.

טיפ מהשדה

המלח הגס לא מתבל, הוא עובד בשבילכם. הוא סופח לחות, מעלה טמפרטורה ויוצר אפקט של צלייה יבשה. התוצאה? בטטה עם אופי.
מנה מושלמת לארוחת ערב קלה, כתוספת חורפית או סתם כשמתחשק משהו חמים, פשוט ומדויק. כל הרכיבים מטה,
בתיאבון!

 

מוצרים קשורים

רגע לפני הקניה
אולי אפשר לעניין אותך במוצרים הבאים
whatsapp
אתר זה עושה שימוש ב-cookies למטרות סטטיסטיקה, איפיון ושיווק, כדי לספק חווית גלישה טובה יותר וכדי להתאים את התוכן המוצג להעדפות שלך. יש לאשר את השימוש ב-cookies באתר. עוד מידע על השימוש ב-cookies אפשר לקרוא במדיניות הפרטיות שלנו