הירוקים שמאזנים את החג
blog.categories: מתכונים ילדים חגים

חנוכה כאן ואיתו החשק למאכלי החג המסורתיים, השמן העמוק, החמים והמנחם.
אבל השנה… אנחנו לוקחים את החג צעד אחד קדימה: לצד כל לביבה וסופגניה, נכנס רגע של ירוק. רגע של שדה. רגע שמחזיר את הגוף לאיזון בלי לוותר על הנאה.

הירוקים החורפיים שמגיעים אליכם בימים האלו מהשדות, נמצאים עכשיו בשיאם. הם רעננים יותר, ארומטיים יותר ובעלי טעם עמוק שמרגישים כבר מהביס הראשון. אם יש חג שמבקש איזון בין מטוגן למשהו חי, נקי וטבעי זה חנוכה.

הלביבה הזו היא בדיוק התשובה:
לביבות ירוקים של החיים. מנה שמרגישה חגיגית ובריאה. כל ביס הוא מפגש של חובזה, מנגולד, עולש בר ולשון הפר. ירוקים חורפיים ישראליים שגדלו תחת השמש הנמוכה והטל של הבוקר.
מתכון מנצח לשולחן החג של dar_healthyway

מה צריכים? (10–12 לביבות)

  • 300 גר’ מנגולד

  • 150 גר’ חובזה

  • 120 גר’ עולש בר

  • 120 גר’ לשון הפר

  • בצל קטן קצוץ ומטוגן

  • 2 ביצים

  • 4 כפות קמח רגיל / קמח עדשים

  • שן שום כתושה

  • חצי כפית מלח

  • רבע כפית פלפל שחור

  • מעט שמן לטיגון


צילום: דר טייב.

אופן ההכנה

  1. קולפים, קוצצים ומטגנים את הבצל עד שקיפות — זו שכבת הטעם הראשונה שלנו.

  2. שוטפים את כל הירוקים ומקצצים גס.

  3. את העולש ולשון הפר מבשלים שתי דקות במים רותחים, מסננים וסוחטים היטב.

  4. במחבת רחבה מקפיצים את המנגולד והחובזה יחד עם הבצל המטוגן כ־10 דקות עד שהם מתרככים ומאבדים מנפחם.

  5. מוסיפים את העולש ולשון הפר ומקפיצים יחד עוד כשתי דקות.

  6. מורידים מהאש, מקררים כ־7–10 דקות ומערבבים פנימה ביצים, קמח ותבלינים.

  7. מטגנים לביבות קטנות במחבת עם מעט שמן עד הזהבה משני הצדדים.

 


צילום: דר טייב.

למה כולם יתאהבו בהן?

כי זו מנה שמרגישים בה את האדמה. הירוקים האלו: לשון הפר, עולש, חובזה, הם לא עוד ירק שניתן לרכוש בכל מקום. הם ירוקים שיש להם סיפור.
זו מנה שמוסיפה חיים לשולחן, צבע, ריח נכון, איזון ליד כל מה שמטוגן בחג.


צילום: דר טייב.

רוצה שגם המטבח שלך יריח כמו שדה חורפי אמיתי?

כל הירוקים כאן. זמינים עכשיו באתר שלנו רעננים, עונתיים ומוכנים להפוך כל מתכון פשוט למנה מנצחת.

 

מוצרים קשורים

רגע לפני הקניה
אולי אפשר לעניין אותך במוצרים הבאים
whatsapp
אתר זה עושה שימוש ב-cookies למטרות סטטיסטיקה, איפיון ושיווק, כדי לספק חווית גלישה טובה יותר וכדי להתאים את התוכן המוצג להעדפות שלך. יש לאשר את השימוש ב-cookies באתר. עוד מידע על השימוש ב-cookies אפשר לקרוא במדיניות הפרטיות שלנו